Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op dec 27, 2012 in Blog |

De beste wereldmuziek voor in je auto

De beste wereldmuziek voor in je auto

Wereldmuziek is eigenlijk geschikt voor elk moment van de dag. Zeker als je bijvoorbeeld voor je werk veel op de weg zit, zijn een paar goede wereldmuziek cd’s nooit weg. Hieronder een aantal van de beste muziek voor wanneer jij weer met je short lease auto over de Nederlandse wegen rijdt.

Anda Union – The wind horse

Eén van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar was dit geweldige album van een Mongools gezelschap uit China. Een niet te missen muzikaal hoogtepunt van 2012.

Baloji – Kinshasa Succursale

Baloji is een in België woonachtige Afrikaan die bijzondere rap maakt. Traditionele en moderne rap vallen samen op deze bijzondere plaat en daardoor verveelt hij niet snel.

Lucas Santtana – The God who devastates also cures

Lucas Santtana is een van de meest inventieve muzikanten uit Brazilië en op deze plaat laat hij wederom horen waarom. Deze plaat zou zelf in de mainstream muziekwereld niet misstaan.

Goat – World music

Deze Amerikaanse gitaarband levert met ´world music´ weer een album af die vaak in de eindlijsten van de indiescene terugkwam. Deze psychedelische tripmuziek is echter toch echt wereldmuziek om trots op te zijn!

Amsterdam Klezmer Band – Mokum

Uiteraard mag in deze lijst onze eigen Amsterdam Klezmer Band niet ontbreken. De livereputatie is deze formatie al jaren vooruitgesneld, geen wonder dus dat deze live-plaat de beste ooit van de band is.

 

Bron: http://www.noborderz.nl/2012/12/de-beste-wereldmuziek-albums-van-2012/